Chiftele de varză
Chiftele de varză ideale ca aperitiv, dar şi ca fel principal dacă vrei ceva uşor. Încearcă această reţetă simplă!
1. Varza se taie fideluţă, cât mai mărunt, la fel şi conopida. Se fierb pentru 10 minute în apă clocotită cu sare. Apoi, se pun în strecurătoare şi se lasă să se scurgă foarte bine, în jur de 10 minute.
2. Varza şi conopida se trec prin maşina de tocat sau în blender şi se mărunţesc.
3. În pasta rezultată se pun ouăle şi două linguri de făină, piper şi sare. Se amestecă bine şi apoi, dacă pasta este prea moale, se mai adaugă făină, dar treptat, lingură cu lingură.
4. Se încinge uleiul şi apoi cu lingura, dacă e prea moale pasta, sau cu mâna, se iau mici cantităţi din amestec şi se pun la prăjit. Se scot pe şervete de hârtie şi se aduc la masă cu verdeaţă, după gust.