1. Peştele se spală şi se pune la fiert într-o oală, cu apă doar cât să-l acopere, un praf de sare şi piperul boabe. Se lasă să fiarbă doar 5 minute, apoi se scoate din oală şi se lasă deoparte să se răcească.

2. Peştele fiert se curăţă de oase şi se toacă sau se rupe fâşii. Se pune într-un castron şi se amestecă apoi cu pâinea înmuiată în lapte, ouăle, verdeaţa tocată mărunt, sare şi piper. Se adaugă apoi ceapa tocată mărunt, călită în puţin ulei şi înăbuşită în puţin vin.

3. Se formează chiftelele, se dau prin făină şi se prăjesc în ulei. Se lasă la scurs pe o hârtie absorbantă şi se servesc cu sos de smântână.

4. Pentru sos, smântâna se potriveşte la gust cu sare, piper, usturoi pisat şi verdeaţă tocată mărunt.