Chiftele în sos de ceapă
1. Se toacă pieptul de pui şi se amestecă cu sare, piper, ou şi pătrunjel verde, tocat mărunt.
2. Între timp, se trece fasolea fideluţă printr-un jet de apă călduţă şi se pune să fiarbă în apă cu sare. După ce a fiert, se gratinează cu unt, se condimentează cu sare şi piper şi se dă la cuptor 10 minute.
3. Separat, se pune apă într-o oală, sare şi puţin ulei, se formează chiftelele şi se lasă să fiarbă 40 de minute, apoi se scot în sită.
4. În acest timp, se spală şi se taie ceapa fideluţă, se căleşte 5 minute, se adaugă ardeiul tăiat mărunt, sucul de roşii, se condimentează cu sare, piper şi cimbru şi se lasă să scadă. Sosul se toarnă peste chiftele, se bagă 10 minute în cuptor, la foc potrivit şi se servesc cu garnitură de fasole verde.