Chifteluțe savuroase
1. Cartofii se curăţă, se spală, se taie cuburi şi se pun la fiert în apă cu sare. Sfeclele se spală şi se pun la fiert întregi. Când au fiert, se curăţă şi se taie felii.
2. Peştele se spală şi se trece prin maşina de tocat, împreună cu pâinea înmuiată în prealabil şi stoarsă bine. Dacă se foloseşte pesmet, nu mai trebuie dat prin maşina de tocat.
3. Într-un bol încăpător, se omogenizează bine peştele tocat cu orezul fiert, ouăle, un praf de sare şi puţin piper. Din compoziţia obţinută se formează chifteluţe, care se fierb pe baie de aburi, cam 20 de minute. Când sunt gata, se stropesc cu unt şi se tăvălesc prin verdeaţă tocată fin.
4. Se servesc calde sau reci, alături de cartofi natur şi rondele de sfeclă roşie, stropite cu puţin ulei de măsline şi cu verdeaţă deasupra.