- Se pune carnea tocată de curcan într-un bol şi se amestecă cu oul, ceapa, usturoiul şi pătrunjelul, mărunţite. Se condimentează cu sare şi piper, după gust, şi se frământă bine până se obţine o compoziţie omogenă/
- Se formează chifteluţele, se trec prin humus şi se lasă câteva minute la rece, apoi se prăjesc în uleiul încins. Se lasă să se rumenească şi se scot pe un prosop absorbant de bucătărie.
- În acest timp, se toacă pătrunjelul şi usturoiul cât se poate de mărunt, la fel şi roşiile, se adaugă grâul încolţit şi se condimentează cu sare, piper, oţet balsamic, zeamă de lămâie şi ulei de măsline. Salata se serveşte imediat după ce s-a preparat împreună cu chifteluţele de curcan şi se ornează cu frunze de pătrunjel.
Chifteluţe cu humus
Usor