Chifteluţe cu măsline

1. Ceapa se toacă mărunt, se dă cu un praf de sare, se presează puţin cu lama cuţitului şi se pune în carnea tocată. Se adaugă franzela înmuiată în puţin vin, oul bătut, un vârf de cuţit de piper şi pătrunjelul verde tocat.

2. Se amestecă bine, apoi se împarte compoziţia în 12 şi se formează perişoare, având grijă ca în fiecare perişoară să se pună câte o măslină.

3. Supa amestecată cu restul de vin se toarnă într-o oală de 2-3 l şi se clocotesc. Se pun perişoarele şi se lasă să fiarbă la foc mic aproximativ 10 minute. Perişoarele fierte se ridică la suprafaţa supei. Se stinge focul, se acoperă oala şi se mai lasă perişoarele în supa fierbinte 5 minute. Se scot apoi cu o strecurătoare şi se servesc cu sos de brânză.

4. Pentru sos, se strecoară 100 ml din supa în care au fiert perişoarele şi se pune într-un vas mic. Se adaugă brânza topită şi se amestecă, la foc mic, cu o lingură de lemn până ce se desface toată brânza. Se pune apoi şi smântâna şi se potriveşte la gust cu sare şi cu piper.