Chifteluţe de dovlecei

1. Se curăţă şi se spală zarzavaturile. Dovleceii se dau prin răzătoarea mare, se scurg de zeamă şi se pun într-un bol cu puţină sare. Celelalte legume se taie mărunt şi se storc de zeamă.

2. Mărarul şi pătrunjelul se toacă şi se presară peste celelalte legume deja pregătite. Se pun ouăle, sare şi piper după gust şi se amestecă bine cu o lingură de lemn până se omogenizează.

3. Într-o tigaie sau un tuci, se pune uleiul la încins. Se formează chifteluţele în ce formă doriţi şi se dau prin făină sau pesmet, în funcţie de preferinţe. Se pun la prăjit şi se lasă câte 3-4 minute pe o parte şi 3-4 minute pe cealaltă parte.

4. Se scot din tigaie şi se pun la scurs pe un prosop absorbant de bucătărie. Se servesc ca aperitive sau garnitură.