Chifteluţe delicioase

1. Se pregăteşte carnea, se taie cubuleţe şi se trece prin maşina de tocat. Se pune într-un bol.

2. Se curăţă şi se taie ceapa mărunt, usturoiul la fel şi se pun peste carne. Verdeaţa se toacă şi se adaugă şi ea în compoziţia de carne.

3. Separat, se pune o felie de pâine să se înmoaie în puţin lapte, iar după ce s-a înmuiat se pune în compoziţie. Se adaugă oul şi sarea, după gust, şi se amestecă totul bine. După ce este gata compoziţia, se formează biluţe din carne şi se trec prin pesmet. Se pune uleiul într-o tigaie să se încingă şi se pun la prăjit.

4. După ce s-au prăjit, se scot din ulei şi se lasă să se scurgă pe un prosop absorbant de bucătărie. Pentru a fi gustate cu plăcere de micuţii mofturoşi, se ornează cu fâşii de gogoşari şi se formează picioruşele de păianjeni. Se pun ochişorii din maioneză şi măsline şi se servesc călduţe.