1. Se pun pastele să fiarbă în apă cu sare. După fierbere, se scot în sită şi se lasă câteva minute în apă rece.
2. Se curăţă ceapa, usturoiul şi verdeaţa, se toacă mărunt şi se amestecă cu miezul de pâine, oul şi carnea tocată. Se condimentează cu sare şi piper şi se formează chiftelele.
3. Se trec prin pesmet şi se prăjesc în uleiul încins. Se scot cu spumiera pe un prosop absorbant de bucătărie.

4. Roşiile se opăresc, se decojesc, ardeii se curăţă de seminţe şi se pasează cu blenderul. Piureul de roşii şi ardeii se condimentează cu sare, cimbru uscat şi verde şi o linguriţă de zahăr. Se pun să fiarbă la baie de aburi. În timpul fierberii, se adaugă uleiul de măsline. Pastele se amestecă cu untul topit, se aranjează pe un platou, se adaugă chiftelele şi se stropesc cu sosul picant.