Chişcă moldovenească
Chişcă moldovenească delicioasă după o reţetă simplă. Încearcă şi tu!
1. Se curăţă temeinic intestinul de grăsimi, după care se spală în mai multe ape, se freacă bine cu mălai, apoi se bagă în apă rece până nu mai are niciun miros.
2. Separat, se dă carnea prin maşina de tocat, ceapa se toacă mărunt şi se pune la călit, pe foc mic, iar orezul se pune la fiert.
3. Se amestecă apoi carnea cu ceapa şi orezul, se potriveşte de sare şi piper şi se adaugă puţină apă.
4. Se umple intestinul cu acest amestec şi se leagă la capete, apoi se înţeapă cu acul pe ambele părţi să nu crape.
5. Într-un vas mare se pune apa la fiert, se adaugă foile de dafin, cimbrul, boabele de coriandru, ienibaharul, sare şi piper, apoi se adaugă chişca şi se lasă să fiarbă la foc mic.