Choux à la crème

Ai făcut vreodată choux a la creme? Dacă nu, e momentul să înveţi, după această reţetă simplă.

Pasul 1: Într-o cratiţa se pun la fiert apa si untul taiat în bucaţele. Se lasa sa dea un clocot si se stinge focul.

Pasul 4: Operaţiunea se repeta si pentru alte doua oua, amestecând foarte bine dupa încorporarea fiecaruia înainte de a-l pune pe urmatorul.

Pasul 2: Se pune toata faina dintr-o data si se amesteca energic timp de câteva minute pâna ce se obţine un aluat omogen care se desprinde de pe pereţii vasului.

Pasul 5: În momentul în care se obţine un aluat suplu, dar nu foarte lichid, cu ajutorul a doua linguri se iau din aluat mici bucaţi care se pun pe o tava neadeziva sau într-una tapetata cu hârtie de copt. Se ung cu al patrulea ou amestecat cu doua linguri de lapte si se dau la cuptor 15 minute la foc mare.

Pasul 3: Dupa ce s-a desprins bine, se transfera într-un castron si se adauga câte un ou amestecând bine pâna ce se integreaza perfect în aluat.

Pasul 6: Apoi se dimiueaza focul la mediu si se mai lasa înca 10 minute. Se lasa sa se raceasca timp în care se bate frisca de la frigider. Se taie gogoselele obţinute fara a le desparţi complet si se umplu cu frisca batuta. Se aduc la masa presarate cu zahar pudra alaturi de fructe si sos de fructe.