1. Se pune într-o cratiţă mai mică apa şi uleiul şi un praf de sare şi, când încep să fiarbă, se trage cratiţa pe marginea aragazului şi se toarnă făina cernută, toată odată, şi se amestecă repede, cu o lingură de lemn.
2. Când pasta nu mai are niciun cocoloş, se lasă să se răcească. După ce s-a răcit, se pun ouăle, unul câte unul, amestecându-se cu lingura de lemn. Se dă drumul la cuptor la o temperatură de 120 °C şi se toarnă cu un poş cojile de choux-uri, sub formă de gogoşele, care se bagă în cuptorul bine încins.
3. Între timp, se pregăteşte frişca, se bate cu mixerul şi, pentru o aromă specială, se adaugă 1-2 picături de esenţă de vanilie.
4. După ce s-au copt cojile de choux-uri, se scot din cuptor, se lasă să se răcească la temperatura camerei şi se crestează cu un cuţit pe mijloc, doar cât să intre frişca. Se umplu cu frişcă, se pudrează cu zahăr şi se servesc cu dulceaţă de fructe de pădure şi frunzuliţe de mentă.