Cighir cu sparanghel

1. Se spală măruntaiele şi se pun la fiert cu puţină sare. După ce au fiert, se scurg de apă şi se dau prin maşina de tocat carne.

2. Se adaugă 4 ouă crude, miezul de pâine înmuiat în lapte, sare, smântână, piper, ceapa tocată mărunt , verdeaţa şi untul. Se amestecă bine, până se obţine o pastă omogenă.

3. Prapurul se spală bine în câteva ape şi se unge cu unt. Se pregăteşte o tavă, se unge cu unt şi se aşază prapurul. În mijloc se pune umplutura şi apoi se înfăşoară cu prapurul. Se bagă în cuptor şi se acoperă cu o folie sau cu un capac.

4. După ce s-a copt, se lasă să se răcească, se scoate din tavă şi se taie felii potrivite. Se serveşte cu salată de sparanghel şi se ornează cu roşii.