Ciorbă “à la grec”

1. Se curăţă rasolul de pieliţe, se spală în 2-3 ape şi se pune la fiert în apă cu un praf de sare. Când începe să facă spumă, se ia spuma cu atenţie de câteva ori, până începe să clocotească.

2. Se acoperă oala cu un capac şi între timp se curăţă zarzavaturile, se spală, se taie cubuleţe, apoi se pun la fiert în oală împreună cu rasolul.

3. Separat, se strecoară borşul şi se pune să fiarbă în câteva clocote. Ouăle se desfac, se bat bine cu un praf de sare, se adaugă smântâna şi un polonic din zeama de ciorbă, cât să se omogenizeze.

4. După ce au fiert şi carnea şi legumele, se scoate bucata de rasol, se taie cubuleţe, se adaugă borşul, se mai lasă să clocotească câteva minute, se opreşte focul şi se adaugă compoziţia de ou cu smântână, mestecându-se uşor să nu facă cocoloaşe. Se serveşte ornată cu leuştean verde.