Ciorbă cu legume

1. Se curăţă şi se spală toate legumele. Morcovii, ardeii, ţelina, prazul, ceapa şi cartofii se taie bucăţi potrivite şi se pun să fiarbă în apă cu sare şi ulei de floarea- soarelui. Se lasă să fiarbă la foc mic, acoperite cu un capac.
2. Se curăţă dovleacul turcesc şi se fierbe separat, în apă cu sare şi puţin ulei de floarea-soarelui. După aceea, se scoate, se lasă să se răcorească şi se taie cubuleţe.
3. Ciupercile se fierb, separat, în apă cu sare. Se scot şi se pasează cu blenderul.
4. După ce au fiert legumele, se scoate ceapa iar restul se pasează.
5. Piureul de ciuperci şi de legume se amestecă şi se subţiază cu zeama în care au fiert zarzavaturile. Se condimentează cu sare şi piper, după gust, se adaugă cubuleţele de dovleac turcesc şi crema de legume şi se serveşte cu pătrunjel şi crutoane din pâine neagră.