Ciorbă de afumătură
Supele şi ciorbele sunt foarte bune pentru diete – cu cât consumi mai multe lichide, cu atât vei slăbi mai uşor. Dar asta nu înseamnă că n-ar trebui să aibă gust bun: o ciorbă de afumătură ar pica grozav!
1. Afumătura se taie cuburi mici care se pun la prăjit fără ulei. După ce toată grăsimea a ieşit, se pun morcovii tăiaţi cuburi mici, ceapa tăiată mărunt şi cartofii tăiaţi cubuleţe.
2. Se lasă 2-3 minute împreună să se călească la semi-sec şi apoi se pune apă (sau se presară un cub de concentrat diluat cu apă) şi păstăile de fasole și se lasă la fiert.
3. După ce legumele au fiert, se acreşte cu zeama de castraveţi muraţi, se lasă să dea un clocot şi se pune sare, după gust. În mod normal, nu ar mai trebui.
4. Se stinge focul, se presară leuştean şi se lasă 5 minute, după care se serveşte.