1. Se taie burta bucăţele mici, astfel încât să poată fi uşor de luat cu lingura.
2. Se spală în cinci ape în care se adaugă câte o lingură de oţet, după care se pune într-o strecurătoare şi se se freacă bine cu două linguri de sare grunjoasă. Se spală sub un jet de apă, după care se pune într-un bol cu apă rece şi cu două linguri de oţet. Se lasă să stea o oră.
3. Între timp, se curăţă gulia, pătrunjelul, ţelina şi un morcov şi se pun la fiert în patru litri de apă, alături de dafin, piper şi osul de vită. Se lasă să fiarbă aproximativ o oră, după care se strecoara supa obţinută.
4. Se curăţă celălat morcov şi ardeiul şi se dau pe răzătoare.
5. Se spală bine oala şi se pun în ea două linguri de ulei. Se căleşte morcovul şi ardeiul răzuit pentru circa cinci minute, după care se toarnă peste ei supa strecurată şi două linguri de sare.
6. Se pune şi burta şi ardeiul iute tăiat rondele şi se lasă să fiarbă la foc mediu, pentru 40 de minute, până când bucăţelele de burtă s-au înmuiat bine.
7. Se pune smântâna într-un bol şi se dizolvă cu cinci polonice de ciorbă fierbinte. Se toarnă încet în oala cu ciorbă şi se amestecă uşor, astfel încât să nu se brânzească.
8. Se curăţă şi căţeii de usturoi, se zdrobresc cu podul palmei şi se pun în ciorbă.
9. Se mai lasă să fiarbă cinci minute, după care se ia de pe foc.
10. Se serveşte caldă cu ardei iute şi smântână, după gust.