Ciorbă de crap cu suc de roşii

1. Peştele se pune la fiert la foc mic, în apă cu sare şi 2 linguriţe de ulei. După ce a început să fiarbă, se ia spuma şi se lasă la foc mic, timp de 15 minute.

2. Separat, se curăţă zarzavaturile, ceapa se taie mărunt, morcovii, rondele, ardeiul, fâşii subţiri şi cartofii, cubuleţe. Toate se pun la fiert iar bucăţile de crap se scot şi se lasă în sită să se scurgă.

3. După ce au fiert şi zarzavaturile, se pune sucul de roşii şi zeama de la 1-2 lămâi, dacă este nevoie. Se condimentează cu sare şi puţin piper şi se lasă să mai dea în 2-3 clocote.

4. La sfârşit, cu 2-3 minute înainte de a opri focul, se pun bucăţile de crap şi se ornează cu verdeaţă, cu leuştean verde şi cu rozmarin.