Ciorbă de fasole cu suc de roşii
1. Se alege şi se spală fasolea, apoi se lasă să stea în apă călduţă 3-4 ore. După ce s-a înmuiat, se scurge de prima apă şi se pune să fiarbă în 2 l de apă cu sare. Se lasă să clocotească 4-5 minute şi se scoate din zeamă.
2. Se procedează aşa de 3-4 ori până se elimină toxinele şi se limpezeşte ultima apă. În acest timp, se curăţă legumele, se spală şi se taie mărunt ca pentru ciorbă. Se pun împreună cu fasolea să fiarbă şi se adaugă ulei şi sare.
3. Separat, se opăresc roşiile, se decojesc şi se zdrobesc cu blenderul. Se verifică dacă au fiert fasolea şi legumele şi se adaugă piureul de roşii. Se acoperă şi se mai lasă sa fiarbă 30 de minute.
4. Se taie pâinea integrală cubuleţe, se stropeşte cu untul topit, cu usturoiul şi mărarul tocate mărunt. Se bagă în cuptor să se rumeneasă şi se servesc cu ciorbiţa de fasole. Se ornează cu mărar şi ţelină tocate mărunt.