Ciorbă de legume
1. Ceapa împreună cu celelalte legume se curăţă şi se spală bine.
2. Ceapa se toacă mărunt, morcovii şi rădăcinile de pătrunjel se taie rondele, de circa 1 cm grosime, ardeiul se taie felii, iar cartofii şi ţelina se taie cubuleţe.
3. Toate legumele se pun mai întâi la călit, în uleiul încins, într-o oală de ciorbă de 3 litri.
4. Legumele se lasă la călit aproximativ 2 minute, după care se adaugă apa pentru fiert.
5. Se acoperă oala cu un capac şi se lasă să fiarbă 20 de minute.
6. Între timp se taie roşiile cubuleţe, iar legăturile de pătrunjel şi leuştean se spală şi se toacă mărunt.
7. Când legumele s-au fiert, se adaugă roşiile, sarea şi verdeaţa. Se lasă să mai fiarbă aproximativ 2 minute.