Ciorbă de legume

1. Se curăţă dovleacul şi se pune să fiarbă în apă cu puţină sare şi ulei de măsline. Broccoli şi fasolea se opăresc separat, în altă oală, în apă clocotită cu sare.
2. Se curăţă restul legumelor, adică morcovii, ceapa, ţelina, ardeii şi dovlecelul şi se adaugă pe rând în oală. Fasolea fideluţă şi broccoli, fierte în prealabil, se taie între timp mărunt şi se pun şi ele în oală.
3. Ciupercile se curăţă, se spală şi se taie mărunt. Se călesc în ulei şi apoi se zdrobesc cu blenderul. Crema de ciuperci se adaugă în oală şi se fierbe la foc potrivit.
4. Spre sfârşit, se toarnă sucul de roșii, se potriveşte ciorba cu sare şi piper şi se serveşte ornată cu ţelină şi pătrunjel verde, tocate mărunt. Se mai poate servi cu pâine coaptă pe vatră sau cu crutoane aromate cu usturoi.