1. Se curăţă şi se spală ceapa. Ardeiul se spală şi se curăţă de seminţe, apoi se pun împreună la fiert, în 2,5 litri de apă.
2. Morcovii se curăţă, se spală bine şi se dau pe răzătoare. Se pun la fiert pentru aproximativ 15 minute.
3. Între timp se pregătesc perişoarele. Se dă carnea prin maşina de tocat de 2-3 ori împreună cu felia de pâine, înmuiată şi stoarsă. Se amestecă apoi cu oul, verdeaţa, orezul fiert şi sarea până se omogenizează.
4. Se formează perişoarele care se fierb pe aburi, aşezate pe o strecurătoare pusă deasupra unui vas cu apă fiartă.
5. Se lasă să fiarbă aproximativ 5-6 minute, după care se pun în oala cu legume şi se mai lasă încă 15 minute.
6. Înainte cu 10 minute de a se termina, se scot din supă ceapa şi ardeiul. Tăieţeii de casă se fierb 5 minute în apă cu puţină sare. După ce s-au fiert, se spală cu apă rece şi se lasă la scurs, apoi se adaugă în supă.
7. La sfârşit se adaugă pătrunjelul, tocat mărunt.