1. Se curăţă şi se spală morcovii, o ceapă şi păstârnacul. Se toacă şi se pun la fiert într-o oală, cu 2 l de apă cu sare. Se lasă să fiarbă jumătate de oră, apoi se adaugă ardeiul gras tăiat cubuleţe şi se lasă în continuare pe foc. Orezul se curăţă şi se spală.

2. Carnea tocată se condimentează cu sare şi piper, apoi se amestecă cu orezul şi o ceapă tocată mărunt. Se adaugă pătrunjelul verde tocat şi oul, se amestecă până se omogenizează şi se lasă 10 minute deoparte.

3. În supa de legume se pune sucul de roşii şi borş după gust. Se lasă să dea în clocot şi se spumează. Se adaugă pe rând perişoarele formate din compoziţia de carne, se spumează şi se fierbe în continuare, la foc potrivit, 15 – 20 minute.

4. Se ia de pe foc, se potriveşte la gust cu sare şi se aromează cu leuştean verde.