1. Peştele se curăţă, se spală foarte bine cu apă rece, se taie bucăţi şi se lasă la scurs într-o strecurătoare. Ceapa şi morcovul se curăţă, se spală şi se taie bucăţi mari ca pentru supă. Legumele se pun la foc în 2-2,5 l de apă cu un praf de sare şi se lasă să fiarbă un sfert de oră.

2. Se adaugă apoi cartofii tăiaţi cubuleţe, fasolea verde şi mazărea, iar după o jumătate de oră se pun roşiile, sucul de roşii şi ardeiul gras tăiat fideluţă. După câteva clocote se acreşte cu borş, se spumează dacă mai este nevoie şi se potriveşte la gust cu sare.

3. La sfârşit se adaugă bucăţile de peşte şi se mai fierbe la foc mic, doar până când peştele este fiert, aproximativ 15 minute. Se aromează cu leuştean şi se serveşte. Este foarte gustoasă şi dacă se serveşte rece.