Ciorbă de roşii cu orez

1. Se spală şi se curăţă prazul, se opresc câteva frunze iar restul se taie rondele subţiri. Morcovii şi dovleceii se curăţă, se spală şi se dau pe răzătoarea mare, apoi, împreună cu prazul, se înăbuşe 2-3 minute în uleiul de măsline.

2. Se adaugă cantitatea de apă în oala cu zarzavaturi şi se lasă să fiarbă la foc mic, acoperită cu un capac. Separat, se opăresc roşiile, se decojesc şi se zdrobesc cu blenderul. Piureul de roşii se pune în oala de ciorbă şi se lasă să dea în câteva clocote.

3. Între timp, se adaugă orezul care a fost trecut prin câteva jeturi de apă călduţă şi se mai lasă să fiarbă.

4. După ce orezul a fiert, se potriveşte ciorba cu sare şi cu un praf de piper şi se serveşte ornată cu frunze de praz, tăiate fâşii şi cu pătrunjel verde tocat.