Ciorba din maruntaie de miel
Preparare: Ceapa verde şi uscată şi morcovii se toacă, apoi se călesc în ulei. Carnea, spălată foarte bine, se pune la fiert în apă rece. După ce dă în clocot, se aruncă apa, carnea se spală şi se pune iar la fiert. Zarzavatul călit se pune la fiert împreună cu carnea opărită. Spre final se adaugă orezul spălat.
După ce şi orezul a fiert, se pune borşul dat în câteva clocote. Se lasă să fiarbă la foc mic. Când toate au fiert şi carnea se desprinde de pe oase, se adaugă leuşteanul şi pătrunjelul tocate mărunt. Într-un castron se bat cele două gălbenuşuri, peste care se pune treptat zeamă din ciorbă,iar apoi se toarnă în oală, dând astfel mâncării gustul şi aspectul final. Se serveşte cu desmântână.
Reteta trimisa de Gogoasa Gina Alina
din aceeasi categorie