Ciorbă rădăuţeană

1. Se spală pieptul de pui, se curăţă de pieliţe şi se pune să fiarbă în apă cu puţină sare, la foc mic.
2. Între timp, se curăţă toate legumele, se spală şi se pun să fiarbă împreună cu pieptul de pui.
3. Se separă albuşurile de gălbenuşuri, iar acestea din urmă se amestecă cu un praf de sare şi piper. Se adaugă smântâna, oţetul şi usturoiul pisat. Crema obţinută se lasă la răcit.
4. Se verifică dacă au fiert legumele şi carnea, se scot din oală şi se lasă să se scurgă în sită. Carnea se taie fâşii potrivite şi se introduce în supă. Crema de smântână se încorporează în supă, astfel încât să nu facă cocoloaşe.
5. Ciorba rădăuţeană se mai condimentează cu sare şi piper dacă mai este nevoie şi se ornează cu pătrunjel verde.