Ciorbă ţărănească

1. Se spală rasolul, se curăţă de pieliţe şi se pune să fiarbă în 2 l de apă cu sare şi ulei.
2. Se curăţă şi se spală legumele, apoi se pun să fiarbă în oală cu rasolul. Se acoperă cu un capac şi se lasă să fiarbă la aceeaşi temperatură, de la început până la sfârşit.
3. Se verifică dacă a fiert carnea şi, dacă se desface de pe os, înseamnă că a fiert şi trebuie scoasă în sită împreună cu zarzavaturile. Se desface carnea de pe os, se taie cubuleţe şi se pun înapoi în zeama în care au fiert.
4. Din zarzavaturile fierte, se mai păstrează morcovii şi ţelina, se taie cubuleţe şi se pun în ciorbă. Se mai lasă să fiarbă puţin, se adaugă sucul de roşii şi zeama de lămâie. Se serveşte cu smântână şi pătrunjel.