Ciorbă ţărănească

1. Se curăţă toate legumele, se spală şi se pun să fiarbă pe rând. Morcovii se rad pe răzătoarea mare şi, împreună cu ceapa tăiată solzişori, se înăbuşesc câteva minute în puţin ulei.
2. După ce şi-au lăsat aroma şi culoarea dorită, se adaugă celelalte legume tăiate cubuleţe, apă călduţă, un praf de sare şi se pun să fiarbă la foc potrivit.
3. Dovleceii şi roşiile se pun spre sfârşit să fiarbă ca să nu se fărâmiţeze. Se lasă la foc mic şi se acoperă cu un capac.
4. Borşul se lasă separat să dea în fiert de câteva ori şi, spre sfârşit, se pune în ciorbiţă şi se drege cu sare şi piper, după gust. Ciorba se serveşte ornată cu verdeaţă după gustul fiecăruia: cu pătrunjel verde sau cu leuştean verde.