Ciorbiţă de legume cu tăiţei

1. Se curăţă toate zarzavaturile şi se spală. Morcovii se taie rondele, ceapa se toacă mărunt, ţelina se dă pe răzătoare, ardeii şi dovleceii se taie cubuleţe.

2. Toate legumele se pun în oala de ciorbă să se călească 2-3 minute în uleiul de măsline, apoi se adaugă o cană mare de apă şi se lasă să dea în câteva clocote. Se mai pune o cană de apă, sucul de roşii şi se lasă să fiarbă acoperită cu un capac.

3. Separat, se curăţă ciupercile, se spală în câteva ape, se lasă să se scurgă şi se taie felii subţiri. Se pun apoi să fiarbă cu celelalte zarzavaturi, se adaugă şi tăiţeii şi borşul şi se mai lasă 15-20 de minute pe foc.

4. Între timp se curăţă frunzele de ţelină şi pătrunjelul, se spală şi se toacă mărunt. După ce s-a fiert ciorbiţa, se ornează cu verdeaţa şi se serveşte caldă.