1. Se curăţă ciupercile de pieliţe, se spală în 2-3 jeturi de apă rece şi se lasă să se scurgă pe un prosop absorbant până se pregătesc celelalte ingrediente.

2. Într-o cratiţă de teflon se pune untul sau uleiul să se încingă şi se căleşte ceapa tocată foarte mărunt. Apoi, se adaugă ciupercile tăiate cum doriţi, mari sau mici, şi se pun la călit împreună cu ceapa. După ce s-au călit, se adaugă făina cernută înainte, pentru a nu se forma cocoloaşe. Se amestecă bine totul cu o lingură de lemn să nu se lipească şi se pune şi laptele cald. Amestecă încontinuu până se omogenizează compoziţia şi capătă consistenţa unei ciulamale.

3. Se spală verdeaţa, se toacă mărunt şi se presară peste ciulama înainte de a o pune în farfurie. Ciulamaua se serveşte caldă, cu mămăliguţă, ca şi garnitură la friptura de pui sau simplă.