1. Se curăţă ciolănelele de pieliţe, se spală şi se lasă să se scurgă pe un prosop absorbant de bucătărie, se condimentează cu sare, piper, se ung cu unt şi se lasă câteva minute la rece.

2. Separat într-o tigaie se pun câteva linguri de ulei, se lasă focul la mic şi se pun ciolănelele la prăjit. Se rumenesc bine pe o parte şi pe cealaltă şi după ce s-au pătruns se lasă să se curgă pe un prosop absorbant.

3. Într-o cratiţă de 2 litri se topeşte restul de unt, se amestecă cu făina, cu supa, iar dacă nu aveţi supă puteţi să folosiţi un cub de concentrat pentru supă, apoi puneţi laptele călduţ şi amestecaţi încontinuu să nu se prindă până se obtine ciulamaua.

4. Se pun ciolănelele în ciulama şi se acoperă cu un capac câteva minute până se înăbuşe şi se se servesc ornate cu pătrunjel verde tocat mărunt şi cu mămăligă caldă.