1. Se spală și se curăță puiul. Se pune să fiarbă în apă cu sare şi se spumează de câte ori este nevoie.
2. Se curăță legumele, se spală și se pun întregi să fiarbă, împreună cu puiul. Se adaugă sare, câteva boabe de piper și se lasă să fiarbă la foc mic, acoperită cu un capac.
3. După ce au fiert legumele și puiul, se strecoară supa, iar legumele și carnea se lasă să se răcorească. Se desface carnea de pe oase, pulpele și aripioarele se păstrează pentru o supă, iar pieptul pentru ciulama. Legumele fierte se dau de-o parte și se opresc doar morcovii, care se taie rondele.
4. Într-o cratiță, se topește untul, se stinge cu făina și cu laptele fierbinte. Se obține o cremă albă, consistentă și se subțiază cu supa. Se lasă să clocotească, se amestecă continuu să nu se lipească și apoi se servește cu piept de pui și rondele de morcovi.
10 ianuarie 2011