1. Se curăţă ciupercile după specificul lor şi se spală cu apă rece. Gălbiorii se ţin câteva ore în apă rece, ca să le iasă gustul amărui. Se lasă apoi să se zvânte într-o strecurătoare. Ciupercile mici se lasă întregi, iar cele mai mari se taie în două sau în patru, după caz.

2. Într-o tigaie cu ulei şi puţină apă se pun ciupercile curăţate şi tăiate. Se lasă pe foc potrivit 10 minute, până încep să scadă. Apoi se lasă la răcit.

3. Între timp, se pregăteşte soluţia de oţet: la 500 ml de oţet şi 250 ml de apă, se pun 2 linguriţe de sare. După ce soluţia a dat în clocot, se adaugă cuişoarele, dafinul, piperul şi uleiul de măsline.

4. Ciupercile şi usturoiul curăţat se pun în borcan. Deasupra se toarnă baiţul fierbinte, lăsând 1,5 –2 cm până la gura borcanului. Atenţie! Înainte de a turna baiţul, se pune sub borcan lama unui cuţit, ca să nu crape.

5. Se închide borcanul cu un capac, de preferat cu filet, şi se pune la sterilizat pe bain-marie circa 40 de minute. Pentru siguranţă, sterilizarea se poate repeta după 1-2 zile, circa 20 de minute. Se depozitează la loc răcoros şi uscat.