Ciuperci gratinate
1. Se curăţă ciupercile de pieliţe, se pun în sită şi se spală în câteva jeturi de apă. Este foarte important să fie bine spălate şi, în acelaşi timp, să nu fie îmbibate de apă. De aceea, se recomandă să se spele la jetul de apă.
2. Ciupercile, dacă sunt mari, se taie felii potrivite iar dacă sunt mai mici, se lasă întregi.
3. Se pregătesc feliile de pâine, se pun în prăjitor şi apoi se ung cu unt.
4. Se tapetează o formă cu unt sau ulei şi se aşază primul rând de pâine. Se rade caşcavalul, se presară pe deasupra feliilor şi apoi se pune un rând de ciuperci şi se acoperă cu un alt strat de pâine prăjită şi caşcavalul ras.
5. Se bagă tava în cuptorul încins, se lasă să se rumenească, iar după ce s-au făcut, se scot şi se servesc ornate cu pătrunjel proaspăt.