1. Se fierb 7 ouă în apă cu sare, circa 6 minute din momentul în care începe apa să clocotească. Se lasă câteva minute în apă rece, apoi se curăţă şi se pun pe o farfurie.
2. Pentru maioneză, se scoate gălbenuşul dintr-un ou şi se pasează cu o furculiţă. Se sparge un ou crud şi se alege gălbenuşul de albuş. Gălbenuşul crud se pune peste cel fiert şi se adaugă sare şi o linguriţă de muştar. Se amestecă până ce se omogenizează, apoi se adaugă zeama de lămâie şi, treptat, mici cantităţi de ulei. Se amestecă cu dosul unei linguri de lemn, într-un singur sens, până ce se obţine o consistenţă cremoasă.
3. Se pune un strat de maioneză pe un platou. Pe această pătură de maioneză se pun ouăle curăţate de coajă. Se ornează cu jumătăţi de roşii, castraveţi şi verdeaţă, ca în imagine. În vârful ciupercuţelor obţinute se pune cu un şpriţ câte un moţ de salată de icre.