Clasicul italian
1. Se freacă bine gălbenuşurile cu 4 linguri de zahăr până fac spumă, se pun câteva minute pe baie de aburi şi se omogenizează bine. În alt vas se freacă brânza mascarpone până se înmoaie. Se adaugă apoi peste gălbenuşuri, împreună cu esenţa de rom şi esenţa de vanilie şi se amestecă bine întreaga compoziţie.
2. Se pregăteşte frişca după instrucţiunile de pe pachet şi se lasă la frigider să se întărească. Apoi se amestecă jumătate din cantitatea de frişcă în crema de mascarpone.
3. Între timp, se fierbe cafeaua cu 4 linguri de zahăr şi se lasă să se răcească. Se înmoaie fiecare pişcot în cafea şi se aşază primul strat de pişcoturi într-o tavă dreptunghiulară de sticlă. Se pune apoi un strat de cremă şi se adaugă un nou strat de pişcoturi însiropate în cafea. Prăjitura se ornează cu un strat gros de frişcă şi se pudrează cu cacao. Se consumă rece, la câteva ore după preparare.