Clătite cu brânză şi ceapă verde

1. Se curăţă şi se spală ceapa bine, apoi se taie şi se pune să se călească într-o tigaie în puţin ulei, doar ca să se înmoaie, apoi se lasă să se răcească.

2. Într-un bol, se pune brânza de vaci şi brânza de oaie şi se amestecă bine, apoi se adaugă ouăle, verdeaţa tocată, ceapa călită, sare şi piper şi se amestecă bine, cu o lingură de lemn.

3. Se pun ouăle într-un bol, se bat bine, se adaugă sare, puţin lapte, apa minerală, făina şi uleiul. Dacă aluatul de clătite e prea gros, se mai adaugă lapte şi apă minerală.

4. Clătitele se prăjesc puţin mai groase de data aceasta. Se tapetează o tavă cu unt şi se pune un strat de clătite, un strat de brânză cu verdeaţă călită, şi tot aşa până la ultimul strat. Se acoperă cu ultimul strat de clătite şi se bagă la cuptor pentru aproximativ 30 de minute.