Clătite cu branză şi ciuperci
1. Se bat ouăle cu jumătate din lapte şi făina adăugată în ploaie, până ce se obţine un aluat omogen. Se subţiază apoi cu restul de lapte şi se condimentează cu sare şi piper. Se bate până se obţine un aluat omogen, fără cocoloaşe şi se lasă deoparte, să se odihnească, 10 minute.
2. Într-o tigaie mare unsă cu ulei se prăjesc, pe rând, 3-4 clătite mai groase. Se lasă câte 2-3 minute pe fiecare parte. Se pun deoparte şi se păstrează calde.
3. Pentru umplutură, ciupercile se curăţă, se spală şi se taie felii. Se călesc în unt, apoi se sting cu vin şi se lasă să fiarbă înăbuşit 15-20 minute. Se adaugă ardeiul gras tăiat cubuleţe şi se condimentează după gust cu sare şi piper.
4. Pe fiecare clătită se pune câte o parte din această umplutură, apoi se presară brânza rasă şi se rulează. Se aşază într-un vas termorezistent uns cu unt, iar deasupra se pune caşcavalul ras. Se coc în cuptorul dinainte încins, la foc potrivit, 15-20 minute.