Clătite cu îngheţată
Clătitele vor fi mai gustoase dacă la prăjit, în loc de ulei, se foloseşte unt. Este bine ca tigaia pentru clătite să nu se folosească şi la alte preparate.
Îngheţata
1. Se pune laptele la fiert. Gălbenuşurile se freacă cu zahărul, se adaugă laptele fierbinte şi se ţine pe foc mic, amestecând continuu, până se îngroaşă. Se adaugă vanilie şi se lasă deoparte.
2. Când se răceşte se adaugă cacaua numai la jumătate din compoziţie, apoi se amestecă cu frişca şi se poate pune la congelator.
Clătitele
1. Se amestecă jumătate din cantitatea de lapte cu oul, făina, romul şi un praf de sare, până se obţine o compoziţie omogenă. Se adaugă şi restul de lapte în porţii mici, amestecând continuu. Se lasă aluatul 20 de minute să se odihnească.
2. Într-o tigaie încinsă şi unsă cu puţin ulei se coc clătitele. Pe măsură ce se prăjesc, se pun una peste alta într-o farfurie. După o jumătate de oră se pot umple cu îngheţată.
3. Se ornează cu frişcă şi se servesc cu fructe de sezon.