1. Într-un bol, se bat ouăle, se mixează cu sarea şi uleiul şi se adaugă apă şi lapte, puţin câte puţin. Se cerne făina şi se amestecă să nu facă cocoloaşe. Dacă este prea groasă, se mai pune lapte şi apă minerală.
2. Se pune o tigaie la încins şi se prăjesc clătitele. Se acoperă cu un prosop de bucătărie şi se lasă la temperatura camerei.
3. Separat, se desfac ouăle şi se bat bine, se adaugă telemeaua rasă, mărarul tocat mărunt şi ardeiul tăiat cubuleţe. Se unge tigaia cu unt sau cu ulei şi se toarnă omleta. Se amestecă uşor să nu se ardă.
4. Se umplu clătitele cu omleta şi se servesc cu felii de şuncă de Praga, apoi se ornează cu rondele de roşii şi frunzuliţe de mărar şi pătrunjel. Se pot servi atât la micul dejun, cât şi ca aperitive.
9 decembrie 2010