► Caisele se taie feliuţe şi se lasă la marinat în 50 ml de suc de gutui, timp de 1-4 ore. Gutuile se taie în sferturi, se scot sâmburii şi cotorul, după care se taie cubuleţe.
► Restul de suc de gutui se încălzeşte. Se pun cuişoarele, anasonul, batonul de scorţişoară şi cubuleţele de gutuie. Se lasă să dea un clocot, la foc mic. Se ia de pe foc, se adaugă mierea, caisele marinate şi se amestecă bine. Se lasă să se răcească.
►Susanul se amestecă cu făina, sarea de mare, praful de scorţişoară, laptele şi apa minerală. Compoziţia se lasă să se odihnească 30 de minute. Se încorporează oul şi se amestecă bine.
► Din compoziţia obţinută se coc 4 clătite potrivite ca grosime, rumenite pe ambele părţi. Se umplu cu compotul de gutui scurs de zeamă şi se servesc calde.
31 mai 2012