Clătite umplute cu brânză şi ardei
1. Se pun ouăle într-un bol şi se bat bine cu un praf de sare, se adaugă uleiul puţin câte puţin, până capătă consistenţa unei maioneze. Se toarnă laptele călduţ, făina cernută şi se amestecă uşor să nu se formeze cocoloaşe.
2. Dacă aluatul este prea gros, se subţiază cu apă minerală până capătă consistenţa laptelui bătut. Se pune tigaia la încins şi se prăjesc clătitele.
3. Separat, se rade telemeaua pe răzătoarea mică, se adaugă brânza de vaci, brânza mascarpone, ardeiul tăiat cubuleţe, ceapa tăiată rondele, şunca de Praga tocată mărunt şi se amestecă cu o lingură de lemn. Crema de brânză se lasă câteva minute la rece să se întărească.
4. Se umplu clătitele şi se rulează cu atenţie, se taie în jumătăţi şi se servesc pe un platou ornate cu frunze de salată verde şi rondele de ceapă verde.