Clătite umplute cu spanac

  1. Se curăţă spanacul, se spală şi se opăreşte în apă cu sare. Se lasă să clocotească aproximativ 20 de minute, apoi se scoate în sită, la scurs.
  2. Separat, se curăţă ceapa, se toacă mărunt şi se căleşte câteva minute în ulei, apoi se adaugă spanacul pasat în prealabil cu blenderul. Se amestecă uşor şi, spre sfârşit, se condimentează cu Delikat cu legume.
  3. Crema de spanac se lasă să se răcească şi, între timp, se prepară aluatul de clătite. Se bat ouăle, se presară un praf de sare, se pun uleiul şi laptele, făina şi, la sfârşit, se potriveşte cu apă minerală.
  4. Se prăjesc clătitele şi apoi se umplu cu crema de spanac. Se aşază într‑o tavă unsă cu unt sau cu ulei şi se lasă să se coacă aproximativ 20 de minute. Se servesc ornate cu smântână.