1. Se înmoaie drojdia în 100 ml lapte călduţ şi se amestecă cu 1-2 linguri de zahăr. Se lasă la dospit 10-15 minute.
2. Separat, se cerne făina într-un bol şi se lasă să stea la căldură. Untul şi uleiul se încălzesc la foc mic.
3. Se pregătesc într-un bol mirodeniile iar ouăle se bat cu sarea. Drojdia dospită se toarnă peste făină, se adaugă ouăle bătute, zahărul, mirodeniile şi laptele. Se amestecă toate ingredientele şi se obţine un aluat.
4. Se toarnă grăsimea călduţă puţin câte puţin şi, practic, din acest moment, începe frământarea timp de o oră. După ce s-a încorporat grăsimea, aluatul capătă un aspect pufos şi se lasă la crescut o oră.
5. Între timp, se prepară umpluturile. Se pun în boluri diferite şi se amestecă ingredientele de la fiecare în parte. Se obţin trei creme aromate. După ce a crescut aluatul, se scoate, se împarte în 6 bucăţi, se întinde fiecare bucată şi se umple cu crema diferită. Se împletesc câte trei pentru fiecare colac. Se aranjează în formele unse şi se mai lasă 30-40 de minute să crească. Se ung cu gălbenuş şi se coc la foc potrivit.