Colţunaşi cu spanac

1. Se face o adâncitură în făina cernută şi se amestecă cu smântâna, un praf de sare, ouăle şi zeama de lămâie. Se frământă cu făină cât cuprinde, astfel încât să se obţină un aluat mai moale, care să se poată întinde. Se acoperă şi se lasă 10-15 minute.

2. Între timp, se pregăteşte umplutura. Ceapa şi spanacul tocate mărunt se călesc în unt. Se condimentează cu sare şi piper şi se lasă la foc mic până scade tot sosul din tigaie. Se lasă să se răcească şi se amestecă cu oul, verdeaţa tocată mărunt şi caşcavalul ras.

3. Se întinde aluatul într-o foaie groasă de 3-4 mm. Se taie rondele de 5-6 cm, pe care se pune câte o linguriţă de umplutură. Se pliază aluatul şi se presează pe margini să nu se desfacă, apoi se prăjesc colţunaşii în ulei. Se lasă la scurs pe o hârtie absorbantă şi se servesc calzi sau reci.