Colţunaşi cu şuncă şi varză murată

1. Cartofii se spală şi se pun la fiert în apă cu sare. Se lasă să fiarbă, apoi se scurg de apă şi se lasă să se răcească. Se curăţă de coajă, se pasează şi se amestecă cu grişul, făina, ouăle şi jumătate linguriţă de sare. Se strânge aluatul într-un baton cu grosimea de 3-4 cm, se acoperă cu folie transparentă şi se pune la rece 10-15 minute.

2. Ceapa tocată solzişori se căleşte în unt. Se adaugă şunca tăiată cubuleţe şi se condimentează după gust cu sare şi piper.

3. Se taie din aluat felii groase de 1 cm, din care se întind rondele subţiri de 3-4 mm, în care se pune umplutura. Se pliază aluatul şi se presează pe margini cu o furculiţă, apoi se fierb 10 minute în apă clocotită. Se lasă la scurs şi se servesc cu salată de varză murată.

4. Pentru salată, se desfac foile de varză, apoi se scot nervurile mai groase şi se toacă fideluţă. Se stropeşte cu ulei şi se aromează cu chimen şi pătrunjel verde fin tocat.