Este o rețetă atât de simplă și atât de gustoasă, încât tu și familia ta vă veți îndrăgosti de ea.
Încingeți cuptorul la temperatură ridicată, cu grătarul stabilit pe centru. Conopida se desface în buchețele mici, se spală cu apă rece și se pune la scurs. Într-un bol mic amestecați uleiul cu toate condimentele enumerate mai sus. Rezultatul îl turnați peste buchețelele de conopidă puse într-un bol mai mare și asigurați-vă că îl distribuiți egal peste tot.
Tapetați o tavă cu unt și puneți deasupra o hârtie pergament. Aliniați buchețelele de conopidă pe un singur rând pe tavă și dați la cuptor pentru 20-30 minute. La jumătatea timpului, întoarceți conopida pe partea cealaltă pentru a se coace egal. Când conopida devine aurie și crocantă la margini, o scoateți din cuptor.
E gata de servit, poftă bună!
Foto: conopidă coaptă / shutterstock