Conopidă umplută

1. Conopida se curăţă, se spală şi se fierbe în apă cu sare, 15-20 minute. Se scurge şi se lasă să se răcească.

2. Carnea tocată se amestecă cu ouăle bătute şi se condimentează cu boia de ardei, pătrunjel verde tocat, sare şi piper.

3. Se taie partea superioară din conopidă, ca un capac, iar din interior se scoate partea centrală. Se umple cu carnea tocată, se acoperă cu capacul tăiat şi se aşază într-un vas termorezistent uns cu o linguriţă de unt. Se adaugă câteva linguri de apă şi se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, 35-45 minute.

4. Între timp, se prepară sosul de brânză. Într-o tigaie încinsă cu unt se adaugă făina şi se căleşte puţin. Se stinge cu lapte rece şi se amestecă energic până se leagă sosul. Se adaugă miezul de conopidă tocat mărunt, muştarul şi un praf de sare şi piper. Se lasă să fiarbă la foc mic, amestecând uşor, 10 minute. Se adaugă brânza rasă şi se amestecă până se topeşte. Se serveşte cald cu conopidă coaptă.