1. Se spală copanele într-un jet de apă, se curăţă de pieliţe şi se pun să se scurgă pe un prosop absorbant de bucătărie.
2. Ca să se pătrundă bine atunci când se prăjesc, se înţeapă cu vârful unui cuţit foarte bine ascuţit, se condimentează cu sare şi se pun să se prăjească în uleiul bine încins. Se întorc de pe o parte pe cealaltă, până se rumenesc uniform.
3. Separat, se curăţă şi se spală ceapa şi usturoiul şi se toacă mărunt sau se pasează cu blenderul. Se toarnă câteva picături de ulei în tigaie şi se călesc câteva minute, se adaugă sare, boia iute şi dulce, cimbru şi 50 ml de apă călduţă.
4. Se lasă să fiarbă la foc mic până scade şi se adaugă pasta de roşii. Se amestecă continuu şi se toarnă peste copanele rumenite. Se servesc ornate cu pătrunjel proaspăt tocat mărunt.
27 noiembrie 2010